dissabte, 8 de març del 2014

El Grup de dones Arpilleres del Casal de barri Congrés-Indians


Article publicat al blog de la Fundació Pere Tarrés: http://bloc.peretarres.org/2014/03/especial-dia-internacional-de-la-dona.html

La idea de formar un grup d’Arpilleristes al Casal de barri Congrés-Indians va sorgir de la voluntat de crear un espai de trobada de dones on a través de l’elaboració d’Arpilleres, poguessin compartir emocions, records, experiències i també, el seu dia a dia.

L’octubre de 2012 vam començar a engrescar unes quantes dones i va ser la Manoli García de la Fundació Ateneu Sant Roc que ens va acompanyar en l’aprenentatge d’aquest art que tant diu de la vida i memòria de cadascuna de les dones.

Conèixer i endinsar-nos en el món de les arpilleres ens ha fet conscients del seu potencial com a eina de treball personal (les emocions, l’autoestima…) i a la vegada grupal (d’intercanvi d’experiències, de compartir inquietuds i desitjos col·lectius).
 
Il·lusionades amb els treballs, el 6 de març de 2013 vam inaugurar al Casal de barri l’exposició: “Vides de barris” on es mostraven arpilleres del Casal juntament amb d’altres procedents de la Fundació Ateneu de Sant Roc que ens van servir de referent. La inauguració fou una trobada d’arpilleristes explicant la seva experiència i emocions viscudes al llarg del procés.



Aquest curs 2013-14 hem tornat a obrir convocatòria per ampliar el grup de dones i ja tenim tema per a la pròxima exposició: "Dona i ofici" que inaugurarem el proper dimecres 5 de març.

Durant l’acte, cada arpillerista explicarà l'ofici propi, el que ha fet, fa o el que li hagués agradat fer i que per alguna circumstància no va poder... d'altres parlaran de l'ofici de dones del seu entorn, ja sigui la mare, l'àvia, la germana, etc.

Volem visualitzar i reivindicar la fortalesa de les dones que darrere de feines com la llar, la fàbrica, la botiga, i un llarg etc., han contribuït a tirar endavant les seves famílies i a fer avançar la nostra societat i valors.

L’exposició serà visitable del 5 de març al 5 de juny.

Mariona Zaragoza
Dinamitzadora del Casal de Barri Congrés Indians sobre les arpilleres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada