divendres, 28 d’abril del 2017

Fashion Revolution Day

El Fashion Revolution Day no és un dia de consum de moda, sinó un dia de conscienciació sobre les pràctiques abusives d'una indústria extensament deslocalitzada que genera infinitat de beneficis a les empreses del sector. És el dia que es commemora la tragèdia de la fàbrica Rana Plaza de Bangladesh.
El  24 d’abril del 2013, prop de 1.130 persones van perdre la vida i 2.500 van quedar ferides a l’enfonsar-se la fàbrica de confecció Rana Plaza a Dhaka. Les persones atrapades estaven treballant per marques de moda conegudes que tenen la producció fora de les seves fronteres. No va ser l’únic accident per negligència de la indústria, però sí el més dramàtic. Arran d’aquest accident va néixer el moviment global Fashion Revolution, que vol cridar l’atenció sobre la procedència de la roba que comprem, les condiciones en què es fabrica i lluitar per aconseguir que aquest sector sigui més sostenible.
El grup d'arpilleres de Sant Roc ha participat en els actes organitzats per diverses entitats i col·lectius del barri del Fort Pienc sumat-se a aquesta celebració global. D'aquí neix una arpillera indignada col·lectiva que es dirà Qui va fer la meva roba? 




Taula rodona: ‘Com podem consumir d’una manera més sostenible?’
COMPRA MENYS, ESCULL BÉ I FES-LO DURAR
Desfilada de moda sostenible i ètica, per mostrar que es pot vestir amb estil
respectant el planeta i les persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada