diumenge, 15 d’abril del 2018

Arpilleres a les Jornades de pau i convivència a Pamplona


Exposició: Arpilerak: Memoriaren Haritik Etorkizuna Josten / Aripilleras: Al hilo de la memoria, tejiendo futuro (dins de les "Jornadas de paz, convivencia y derechos humanos, una mirada desde el arte"
del 12 al 22 d'abril de 2018
Lloc: Auditori 
Baluarte (Pamplona)
Organitza: Gobierno de Navarra

Curadora: Roberta Bacic

L'exposició d'arpilleres ha estat el punt de partida de la III edició de les Jornadas de Paz, Convivencia y Derechos Humanos 'Sembrando convivencia. Una mirada desde el arte'. Consta d'una selecció de 30 arpilleres de conflicte procedents de països com Xile, Argentina, Colòmbia, Perú, Anglaterra, Irlanda del Nord, Alemanya, Catalunya i Euzkadi.



Aquestes jornades pretenen captar l'atenció de les noves generacions i animar a construir una societat més ètica i més justa des de la creativitat.

La tarda de dijous es va fer una taula rodona amb Roberta Bacic (Conflict Textiles), Iratxe Momotio i Idoia Orbe (Museu de la Pau de Gernika), Roser Corbera (Fundació Ateneu Sant Roc), Esther Vital (Moviment d'Afectats per Represes al Brasil) i Ekaitz Goikeoetxea (IES Askatasuna), que van visibilitzar les diferents experiències entorn de les arpilleres i el tèxtil com a eines de denúncia, cohesió, pau i convivència.


Divendres a la tarda es fa realitzar un taller pràctic a càrrec de Roberta Bacic i Núria Bonavila (Congrés-Indians), sobre la història i creació d'arpilleres adreçats a Centres educatius i associacions i el dissabte un altre taller obert al públic general.

La tarda de dissabte es va reservar per a dues visites guiades de la mà de la curadora de l'exposició que va captar l'atenció de les persones participants.



Més informació a:
>>http://www.diariodenavarra.es/noticias/navarra/2018/04/03/iii-jornadas-paz-convivencia-derechos-humanos-baluarte-584873-300.html
>>http://cain.ulster.ac.uk/conflicttextiles/search-quilts/fullevent/?id=185

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada